CGG Eclips Gent - deelwerking CAT - CAT Curatiehuis

Bijzonderheden

Het aanbod is tweeledig.

Enerzijds is er een behandelaanbod t.a.v. cliënt zelf, anderzijds is er een aanbod t.a.v. de directe (familiale) leefomgeving. De eersten kunnen beroep doen op het CAT Curatieteam voor second opinion en adviesverlening m.b.t. de aanpak en dit ten aanzien van en in eventuele samenwerking met de begeleiders uit het leefnetwerk van de patiënt: i.c. het team begeleid wonen/dagbegeleidingscentra etc.

Daarnaast kan de directe leefomgeving beroep doen op het CAT voor individuele consultatie (voor ouders van cliënt) in het Preventiehuis of/en voor een oudergroep "Hoe overleef ik de verslaving van mijn kind?"

Nodige voorwaarden tot het engagement: er is een blijvende band met ziekenhuis vereist, dit ziekenhuis biedt een onmiddellijke heropnamefaciliteit bij crisis; de psychiatrische, farmacologische en administratieve opvolging gebeurt door de behandelend arts van het ziekenhuis.

Pilootfase.

Exclusiecriteria

Flamboyante psychose, ontbreken zorg- en woonnetwerk, antisociale persoonlijkheidsstoornis, ontbreken van farmacologische therapietrouw.

Contact

Adres Hospitaalstraat 7
Gemeente 9000 Gent
Telefoon 09 / 223.89.99
E-mail cat.curatiehuis@cggeclips.be
Website CGG Eclips